Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Politik

Region Västmanland är en organisation som styrs av demokratiskt valda politiker, valda av västman­länningarna i de allmänna valen vart fjärde år. För en levande demokrati är det också viktigt att du får möjlighet att ta del av vad som händer och påverka frågor som berör dig.

Invånar­panelen

Som medlem i invånar­panelen blir du inbjuden att svara på enkäter om Landstinget Västmanlands olika verksamheter. Det kan vara hälso- och sjukvård, kollektiv­trafik, kultur med mera.

Demokratikanalen

Har du en ny idé eller ett förslag om våra ansvarsområden? Här kan du lämna in dina förslag och tycka till om andras inlägg.

Motioner och interpellationer

Här hittar du förslag som lämnats in av ledamöter i regionfullmäktige och frågor som ledamöterna har ställt inom olika områden.

Politiska organ

Regionfullmäktige är det högsta beslutande organet i Region Västmanland och tar beslut i frågor som är viktiga för regionens verksamhet.

Regionstyrelsen är regionfullmäktiges verkställande organ och ansvarar för styrning och förvaltning av regionens alla verksamheter.

Regionens politiska nämnder utses av regionfullmäktige och ansvarar för att se till att verksamheten inom deras område sköts på rätt sätt.

På gång

Översikt över sammanträdessal
Politik

Regionfullmäktige 19 april

Den 19 april sammanträder regionfullmäktige. Du kan följa sammanträdet på plats i Västerås stadshus eller se vår webbsändning live eller i efterhand.

18 apr

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor