Pressbild av Sara & Samantha från föreställningen Fäboland, Riksteatern. Foto Märta Thisner, Saga Berlin
| Kultur

Samtid och framtid är tema för årets kulturting

Den 8–9 mars träffas politiker och tjänstepersoner från flera regioner och landsting för att diskutera aktuella frågor rörande kultur och kulturpolitik.

Kulturtinget inträffar varje år och 2017 är temat samverkan och utveckling i en föränderlig tid. Deltagarna kommer bland annat att prata om hur samverkan inom kulturområdet kan stärkas och hur det i sig kan göra kulturen starkare.

I år anordnas Kulturtinget i Uppsala. Politiker och tjänstepersoner från Region Västmanland, Region Uppsala, Landstinget Sörmland, Region Örebro län och Region Gävleborg deltar.

– Kulturtinget är en inspirerande och kreativ mötesplats. Det är ett sätt för oss som jobbar med kulturfrågor att komma i kontakt med dagsaktuell forskning och högklassiga kulturupplevelser som utmanar till nya tankar, säger Ann-Charlotte Wedérus, enhetschef för kulturutvecklingen i Region Västmanland.

Arbetar du med kultur på regional eller kommunal nivå? Anmäl dig till Kulturting senast den 28 februari.

Anmälan till Kulturting (Region Uppsala)

Hjälpte informationen på den här sidan dig?