Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vi arbetar för en hållbar turismnäring

Region Västmanland stödjer utvecklingen av en hållbar och mer lönsam turismnäring i Västmanlands län och Stockholm-Mälardalsregionen. Den strategiska ansatsen är att skapa en hållbar turismnäring utifrån ett ekonomiskt, miljömässigt och socialt perspektiv.

Visionen är att länets turismnäring ska fördubblas från 2010 till 2020 genom att alla turistföretag och besöksmål i Västmanlands län blir hållbara och kvalitetssäkrade samt att utvecklingen i länet är en förebild för landets turismnäring.

Övergripande mål

  • Vi ska vara den självklara partnern för företag och organisationer som utvecklar en hållbar turismnäring i Västmanlands län och Stockholm-Mälardalsregionen.
  • Vi ska vara en inspiratör, mötesplats och en resurs vid utveckling av nya och befintliga turistföretag, besöksmål och destinationer.

Vårt arbete utgår ifrån de krav och förväntningar som ställs av kunderna på utvalda marknader. Insatserna sker utifrån ett tydligt affärsfokus, tillsammans med dem som målmedvetet utvecklar hållbara verksamheter.

Vår verksamhet drivs utifrån tre insatsområden

  • Strategisk utveckling och ledning. Utveckling av regionala, nationella och internationella nätverk för omvärldsbevakning och utveckling av destinationer, företag och organisationer i regionen. Uppstart och styrning av projekt samt ledning av personal.
  • Internationell affärsutveckling. Utveckling av produkter, säljstrukturer, PR samt internationella, nationella och regionala affärsnätverk för internationell försäljning.
  • Nationell affärsutveckling. Utveckling av säljstrukturer och kvalitetssäkring av turismnäringen samt individuell handledning för företag och organisationer inom t ex digitala kanaler.

Utvecklingsprocess för turismnäringen i Västmanland

Utvecklingsprocessen syftar till att underlätta för den enskilda verksamheten att delta i rätt insatser utifrån de förutsättningar och ambitioner som den har. Läs mer i vår utvecklingsprocess för turism.

Finansiering

Turismfunktionens arbete finansieras av Region Västmanland, tillsammans med länets kommuner och Länsstyrelsen i Västmanlands län samt turismnäringen.

Läs mer om vårt arbete i sociala medier

Facebook: Turism i Västmanland

Blogg: Turism i Västmanland

Twitter: HenrikWester

Bildbank för Västmanlands län

Vi tillhandahåller digitala bilder från Västmanlands län i huvudsyfte att marknadsföra och informera om Västmanlands län som besöksmål. Bilderna får användas utan kostnad för researrangörer, press och media, samt länets kommuner och Länsstyrelsen i Västmanland.

Bildbanken är till för professionella användare och får ej användas för kommersiellt eller privat bruk.

Länk till Bildbank 

Statistik och analys

Vi samarbetar med de regionala turismorganisationerna i Östra Mellansverige i "Regionalt forum för turismsanalys". Syftet är att stärka användningen och kunskapen av statistik hos de deltagande regionerna. Forumet publicerar bland annat rapporter över turismnäringens utveckling. Kontakta oss för mer information.

Fakta - vad är hållbar turism?

En hållbar turismnäring definieras som "En näring som med uthållig lönsamhet levererar upplevelser som motsvarar eller överträffar besökarens förväntningar och som ger samhället ett mervärde utan att äventyra de gemensamma resurserna för kommande generationer".


Kontakt

Bild på Henrik Wester;

Henrik Wester

Turismchef
Tel:
021 - 48 18 254
Epost:
Bild på Pia Axelsson;

Pia Axelsson

Digital strateg
Tel:
021-48 18 261
Epost:
Bild på Angelika Wernersson;

Angelika Wernersson

Auktoriserad rådgivare
Tel:
021-48 18 268
Epost:
Bild på Åsa Stanaway;

Åsa Stanaway

Internationell säljchef/Affärsutvecklare
Tel:
021 - 481 82 60
Epost:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor