Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kultur

Region Västmanland och kommunerna arbetar tillsammans för att du som bor i Västmanland ska ha tillgång till ett rikt och varierat kulturutbud.

Leende barn på museum framför vägg med texten "Stenålder"

Kultur för barn och unga

Kulturens kraft ger barn och unga en möjlighet att växa och skapar förutsättningar för delaktighet, utveckling och sammanhang.

Vi prioriterar kulturverksamhet för och med barn och unga. Det betyder att kulturlivet ska utvecklas med särskilt fokus på barns och ungas rätt till kultur.

På gång

Barn och vuxna jonglerar mot en schackrutig bakgrund
Kultur

30 miljoner i statliga bidrag till kulturen i länet

Regionstyrelsen har godkänt fördelningen av statliga bidrag från Kulturrådet till den regionala kulturverksamheten. Totalt handlar det om 30,5 miljoner kronor som fördelas på 11 verksamheter.

02 mar

Kultur i Västmanland

Arkiv

Arkiv Västmanland är en länstäckande organisation som arbetar för att ordna, bevara och tillgängliggöra enskilda arkiv i Västmanland.

Bibliotek

Den regionala biblioteksverksamheten inom Region Västmanland arbetar för att bidra till samarbete, kunskapsutveckling och kvalitet hos folkbiblioteken i Västmanland.

Dans

Västmanlandsmusiken är ett stöd för danslivet i Västmanland och arbetar för att du som bor i länet ska ha tillgång till ett rikt kulturliv.

Film

Den regionala filmverksamheten arbetar för att bidra till samarbete och för att öka kunskapen och kvaliteten inom området film i Västmanland.

Hemslöjd

Västmanlands läns hemslöjdsförbund arbetar för att stödja hemslöjden inom den textila och hårda slöjden i Västmanland.

Konst

Den regionala konstverksamheten ansvarar för att utveckla konsten i Västmanland samt att ge fler möjlighet att uppleva och utöva konst.

Museum

Västmanlands läns museum arbetar för att vara en resurs, knyta samman idéer och initiativ mellan olika aktörer i länet och med att göra historien synlig i sin rätta miljö.

Musik

Västmanlandsmusiken är ett stöd för musiklivet i länet genom Länsmusiken, Västerås Konserthus och Västerås Sinfonietta.

Teater

Vårt aktivitetsrika teaterlän drivs av professionella teatergrupper, amatörteater- och arrangörsföreningar och en engagerad teaterpublik.

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor