| Hälsa och vård

Resultatet för Region Västmanland i ny nationell samman­ställning om hälso- och sjukvård

Hälso- och sjukvården i Västmanland får positiva resultat inom områden som cancer, hjärtsjukvård och reumatoid artrit i en ny sammanställning från Sveriges kommuner och landsting (SKL).

Sammanställningen är hämtad från databasen Vården i siffror, som innehåller ungefär 400 olika indikatorer från den svenska hälso- och sjukvården. I databasen finns bland annat medicinska resultat, väntetider, befolkningens syn på vården och utryckningstider för ambulanser. I den nya sammanställningen har man valt ut 136 indikatorer.

I rapporten får vården i Västmanland höga resultat inom områden som cancer, hjärtsjukvård och reumatoid artrit. Områden där Västmanland ligger under det nationella genomsnittet är njursjukvård, patienterfarenheter och kirurgisk behandling.

När alla indikatorer i sammanställningen räknas ihop hamnar Kalmar, Halland och Jönköping i topp. Region Västmanland ligger på plats 6 av sammanlagt 21 regioner och landsting.

- Även om sammanställningar av det slaget ska tolkas med försiktighet bekräftar den att hälso- och sjukvården i länet överlag håller hög kvalitet, vilket är glädjande, säger Tomas Vikerfors, medicinsk stabschef på Västmanlands sjukhus. Vi kommer nu titta närmare på resultatet i rapporten, som blir ett viktigt verktyg i arbetet med att ytterligare utveckla sjukvården i länet.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?