Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

| Hälsa och vård

Resultatet för Region Västmanland i ny nationell samman­ställning om hälso- och sjukvård

Hälso- och sjukvården i Västmanland får positiva resultat inom områden som cancer, hjärtsjukvård och reumatoid artrit i en ny sammanställning från Sveriges kommuner och landsting (SKL).

Sammanställningen är hämtad från databasen Vården i siffror, som innehåller ungefär 400 olika indikatorer från den svenska hälso- och sjukvården. I databasen finns bland annat medicinska resultat, väntetider, befolkningens syn på vården och utryckningstider för ambulanser. I den nya sammanställningen har man valt ut 136 indikatorer.

I rapporten får vården i Västmanland höga resultat inom områden som cancer, hjärtsjukvård och reumatoid artrit. Områden där Västmanland ligger under det nationella genomsnittet är njursjukvård, patienterfarenheter och kirurgisk behandling.

När alla indikatorer i sammanställningen räknas ihop hamnar Kalmar, Halland och Jönköping i topp. Region Västmanland ligger på plats 6 av sammanlagt 21 regioner och landsting.

- Även om sammanställningar av det slaget ska tolkas med försiktighet bekräftar den att hälso- och sjukvården i länet överlag håller hög kvalitet, vilket är glädjande, säger Tomas Vikerfors, medicinsk stabschef på Västmanlands sjukhus. Vi kommer nu titta närmare på resultatet i rapporten, som blir ett viktigt verktyg i arbetet med att ytterligare utveckla sjukvården i länet.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor