Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

| Regionen

Regionens arbete med hållbara ekonomiska placeringar upp­märksammas

Region Västmanland har fått pris för vårt helhetstänk i arbetet med hållbar utveckling, bland annat genom att göra etiska val vid fondplaceringar. Som organisation har vi makt att påverka såväl miljö och klimat som sociala frågor beroende på hur vi jobbar med våra finanser.

Region Västmanland har tilldelats priset CFA Sweden ESG Award för vårt sätt att jobba med hållbara finanser som en del i hela vårt arbete med hållbar utveckling. Hållbar utveckling består av tre dimensioner som samspelar: ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet. När det gäller regionens finanser jobbar vi bland annat med att minska klimatpåverkan genom hur vi investerar våra medel, det vill säga hur vi placerar vår aktieportfölj. Vi förvaltar även våra pensioner själva, vilket gör att vi kan styra detta mot såväl etiskt som miljömässigt hållbara alternativ.

Motiveringen för priset lyder:

"Region Västmanland var första landsting att genomföra en egen koldioxidmätning av sin portfölj och minskade därefter dess CO2-avtryck med en tredjedel på ett år, utan att försaka avkastning. Regionen är en av de första institutioner som genomfört en enkät med fokus på hållbarhet för sina samarbetspartners vilken är en viktig del av deras modell för intern uppföljning och dialog med kapitalförvaltare."

- Detta hade inte varit möjligt utan samarbete inom regionen och det mångåriga finanssamarbetet med landstinget Sörmland och Region Örebro län, säger Nils-Eric Gustavsson, ekonomidirektör.

Vi delar priset med Örebro kommun, då vi båda är offentliga aktörer som visat på helhetstänk i vårt arbete samt insikt i hur vi förvaltar vårt kapital påverkar klimat och samhälle. Priset delades ut den 8 mars på CFA Sweden Forecast Dinner 2017.

Om CFA Sverige och priset

CFA Society Sweden är en svensk del av den internationella intresseföreningen CFA Institute Global Network of Societies som certifierar svenska finansanalytiker. Varje år sedan 2010 delar de ut priset CFA Sweden ESG Award till ett företag eller en organisation för deras arbete med hållbar utveckling inom den svenska finansbranschen. Bland tidigare pristagare hittar vi stora svenska aktörer som Hennes & Mauritz, Nordea och Svenska kyrkan.

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor