| Regionen

Påverka regionens nya miljöprogram

Vi håller just nu på att ta fram miljöprogrammet för åren 2018-2022, och du som invånare har möjlighet att vara med och forma detta.

Regionens miljöarbete är en del i vårt arbete med hållbar utveckling. Vi är sedan 2015 miljöcertifierade och vårt miljöarbete utgår från denna certifiering och vår miljöpolicy som uppdaterades senast 2016. Miljöprogrammet är det som sedan styr vad vi ska arbeta med i praktiken, och nu är det dags att uppdatera detta.

Vi vill veta vad du tycker!

Du hittar det senaste förslaget på det nya miljöprogrammet bifogat i dokumentlistan. Skicka dina synpunkter till region@regionvastmanland.se senast den 3 februari 2017.

Utgår från miljö- och klimatutredning

Arbetet med det nya miljöprogrammet har föregåtts av en miljö- och klimatutredning där de områden som har störst miljö- och klimatpåverkan inom regionen har identifierats och värderats. Dessa områden kallas för ”betydande miljöaspekter” och är grunden för både miljöpolicyn och miljömålen i det kommande miljöprogrammet.

Regionens betydande miljöaspekter är:

• energi
  • läkemedel
  • resursförbrukning och inköp
  • transporter
  • finansförvaltning.

Miljöprogrammet 2013-2017 gäller året ut och det och vårt miljöarbete kan du läsa mer om på sidan om hållbar utveckling.

Elin Dalman

Miljöstrateg
Tel:
Epost:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?