Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

| Politik

Tyck till om kulturen!

Invånarna i Västmanland får tycka till om kulturen.

Regionen har till uppgift att utveckla kulturen i länet. Kulturplanen är Region Västmanlands program för hur regionen och kommunerna tillsammans med kulturinstitutioner, kulturskapare, föreningar, företag och invånarna kan skapa förutsättningar för att alla som bor i länet ska ges tillgång till ett rikt och varierat kulturutbud. Kulturplanen har ett tydligt medborgarfokus och därför genomför vi lokala samråd i varje kommun.

- Vi vill att kulturen ska vara aktiv, kreativ och mångfacetterad så att den är en naturlig och viktig del i västmanlänningarnas liv, säger regionrådet Karin Thorborg (V) ordförande i Samverkansgruppen Kultur och idrott i Region Västmanland.

Med start den 7 november öppnar Region Västmanland upp en enkät via regionens Facebooksida. Då kan alla som bor i Västmanland tycka till om kulturutbudet i länet. Svaren på frågorna och synpunkter på kulturutbudet publiceras sedan i våra egna mediekanaler så som regionens webbsida och Facebooksida, säger Lena Karlström, kulturchef i region Västmanland.

Kulturplanen 2019-2022 ska präglas av Västmanlands egna ambitioner och förutsättningar. Kulturplanen ska peka ut övergripande strategier, insatser och utvecklingsområden för fyraårsperioden.

- Kulturplanen ska fungera som ett planeringsverktyg för kulturutvecklingen i Västmanland och där är det viktigt att vi samlat invånarnas synpunkter och önskemål på kulturen.

För mer information om kulturdialogen, vänligen kontakta;

Karin Thorberg, Regionråd (V), Ordförande i Samverkansgruppen kultur och idrott.  
Tel. 021 - 18 32 23
E-post. karin.emilia.thorborg@regionvastmanland.se

Lena Karlström. Kulturchef, Region Västmanland. 
Tel. 021 - 17 34 53
E-post. lena.karlstrom@regionvastmanland.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor