Stort konferensrum med människor som sitter vid runda bord och en föreläsare syns på scenen
| Utveckling och tillväxt

Drivkraft och samarbete i Mälardalen i fokus på Mälartinget

I Stockholm 4-5 maj samlas 300 besultsfattare och tjänstepersoner från de kommuner, regioner och landsting som är medlemmar i Mälardalsrådet för att delta i det årliga Mälartinget.

Tinget belyser framtidsutmaningar och diskuterar hur vi gemensamt kan vidareutveckla en stark region som är attraktiv att leva och arbeta i. Årets tema är Drivkraft & Samarbete med fokus på hur Stockholm-Mälarregionen påverkas av förändringar i omvärlden. Dessutom firar arrangören Mälardalsrådet 25 år.

I år står frågan om hur den politiska utvecklingen i Sverige och världen påverkar Stockholm-Mälarregionen i fokus på Mälartinget. På konferensen kommer också regionens ansvar i en föränderlig värld att diskuteras.

Deltar gör fler än 300 beslutsfattare och tjänstemän från de kommuner, landsting och regioner som är medlemmar i Mälardalsrådet. Några av talarna är Katarina Areskoug Mascarenhas, chef för EU-kommissionen i Sverige, Andreas Hatzigeorgiou, chefekonom på Stockholms Handelskammare och Mälardalsrådets generalsekreterare Maria Nimvik Stern.

Hela programmet för Mälartinget finns hos Mälardalsrådet