Debatt: Fler utbildningsplatser – ödesfråga för vården

Bristen på utbildad vårdpersonal är en ödesfråga för svensk hälso- och sjukvård. Det skriver företrädare för Samverkansnämnden för Uppsala-Örebro sjukvårdsregion i en debattartikel i SvD idag.

– Vi behöver dimensionera vårdutbildningarna så att de matchar dagens och morgondagens behov, konstaterar undertecknarna.

Denise Norström, regionstyrelsens ordförande i Västmanland och en av undertecknarna.

I artikeln lyfter man fram ett aktuellt exempel, att det inom kort inte kommer att finnas någon tandhygienistutbildning inom hela Uppsala-Örebro sjukvårdsregion, som en följd av de prioriteringar som görs vid universitet och högskolor.

– Vi som företräder Uppsala-Örebro sjukvårdsregion anser att staten och lärosätena nu måste ta ansvar för att säkerställa att tillräckligt många utbildas inom vårdyrkena.

Läs hela debattartikeln

Hjälpte informationen på den här sidan dig?