Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Regional konstverksamhet

Den regionala konstverksamheten ansvarar för att utveckla konsten i Västmanland samt att ge fler möjlighet att uppleva och utöva konst.

Den regionala konstverksamheten arbetar för att ge barn och unga i Västmanland möjlighet att skapa och uppleva konst. Vi utvecklar också den offentliga konsten och gör det enklare för konstnärer att arbeta i länet.

Verksamheten driver olika projekt där regionen arbetar tillsammans med kommunerna, civilsamhället och kulturskapare i Västmanland. 

Utvecklingsuppdrag

Ge barn och unga möjlighet att själva skapa och uppleva konst

Den regionala konstverksamheten arbetar med att utveckla den konstpedagogiska verksamheten i Västmanland. Målet är att stärka kompetensen inom konstpedagogik och öka tillgängligheten till konst i Västmanland för att ge barn och unga tillgång till samtidskonst. 

Utveckla den offentliga konsten

Den konst som finns i offentliga miljöer är en del av vårt kulturarv och olika platsers historia. Konstverksamheten hjälper kommunerna att bli bättre på att beställa konst och ger konstnärer i Västmanland större möjligheter att få arbeta med konst i offentliga miljöer.

Ge konstnärer möjlighet att arbeta i Västmanland

Den regionala konstverksamheten arbetar för att hjälpa konstnärer att verka i Västmanland genom kreativa yrkesområden.


Kontakt

Maria Lindgren

Kulturutvecklare
021 - 17 38 26

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor