Utvecklingssjuksköterska till ortopedisk avdelning akut

Refnr: 20180346

Nu inför vi en ny roll för dig som sjuksköterska som brinner för kvalitets- och utvecklingsarbete. Vill du bidra till en god vård och omvårdnad på lika villkor och säkerställa flödet och effektivisera processer kring patienter? Som utvecklingssjuksköterska får du en central roll i att bidra till utvecklingen av både enskilda medarbetares kompetens och verksamheten i stort.

V
älkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

På ortopedisk avdelning akut välkomnas du till nyckelroll i verksamheten med fokus på kvalitets- och utvecklingsarbete. Som utvecklingssjuksköterska ska du inspirera och leda medarbetare i verksamhetsutveckling. Du stödjer och ger medarbetarna förutsättningar att ta eget ansvar för och höja sin kompetens i yrkesrollen och för verksamhetsutveckling. Du initierar, driver och följer upp kvalitets- och utvecklingsarbeten. I uppdraget ingår att på ett övergripande plan främja utveckling och användning av evidensbaserad vård och omvårdnad. Du kommer att ha ett brett kontaktnät med samarbeten både inom och utom avdelningen och Region Västmanland. Du håller dig à jour med vårdvetenskap och arbetar med omvärldsbevakning. I arbetet kommer du att upprätta instruktioner och rutiner samt formulera projektplaner, handlingsplaner och mål. Du ansvarar för årsrapport och återkoppling till ledningsgruppen gällande kvalitets- och utvecklingsarbeten.

Vi på Ortopedkliniken Västmanland ansvarar för den ortopediska vården inom länet. Större planerad kirurgi och all akutvård sker vid Västmanlands sjukhus Västerås medan mindre omfattande planerad kirurgi till stor del genomförs vid Västmanlands sjukhus Köping. Ortopedkliniken Västmanland består utav en mottagning på Västmanland sjukhus Västerås, en akut och en elektiv vårdavdelning och en rehabenhet med arbetsterapeuter, fysioterapeuter och undersköterskor i Västerås. Vår målsättning är att vår arbetsplats ska bli ett föredöme inom framtidens offentliga sjukvård.

Vi erbjuder dig:

• En nyckelroll med fokus på kvalitets- och utvecklingsarbete i kombination med klinisk tid.
  • Möjlighet att bidra till att säkra patientens behov av god vård och omvårdnad på lika villkor inom verksamheten.
  • Möjlighet att bidra till både medarbetares individuella kompetensutveckling och verksamhetens utveckling.
  • En trygg anställning och personalförmåner, läs mer om dina förmåner här: https://regionvastmanland.se/jobba-med-oss/dina-formaner/

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med magisterexamen. Masterexamen och utbildning inom projektledning är en merit. Du som söker har flerårig klinisk erfarenhet inom sjuksköterskeyrket. Meriterande är erfarenhet av ortopedisk slutenvård och att leda projekt eller förbättringsarbeten.

Du har förmåga att inspirera och leda medarbetare i verksamhetsutveckling och aktivt bedriva förbättringsarbete på avdelningen. Du är självgående, planerar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har en utvecklad helhetssyn, tar egna initiativ och är uthållig i ditt arbete. Du kan se och fånga upp behov och utvecklingsområden i verksamheten samt ser möjligheter i förändringar. Du är kommunikativ och arbetar bra tillsammans med andra människor.

Tillsvidareanställning i din grundprofession, heltid. Tidsbegränsat förordnande på 4 år. Tillträde efter överenskommelse.

Avsatt tid för uppdraget är 25 procent av en heltid med undantag för jul-/nyårsveckorna samt sommarperioden som är klinisk tid. Resterande tid fullgörs som sjuksköterska på ortopedisk avdelning akut inklusive helgtjänstgöring.

Välkommen med din ansökan senast 31 juli 2018

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Petra Elmqvist Melin
Enhetschef