Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Specialistläkare/överläkare inom neurologi

Refnr: 20180519

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.


Arbetsuppgifter

Som specialistläkare/överläkare inom stroke- och neurologisektionen kommer du att arbeta med alla terapiområden inom neurologi som t. ex rörelseströningar, neuroinflammation, huvudvärk, epilepsi och stroke inom öppen och sluten vård. Verksamheten består av mottagningsarbete, dagvård, konsultationer dagtid, avdelningsarbete och helgronder på avdelningen. Även handledning av yngre kollegor, föreläsningar och andra arbetsuppgifter kan förekomma.


Om arbetsplatsen

Medicinkliniken vid Västmanlands sjukhus Västerås har ca 50 specialister som bedriver högspecialiserad verksamhet inom internmedicinska subspecialiteter och neurologi. Kliniken bedriver undervisning av medicine kandidater, drygt 30 AT-läkare årligen och utbildar för närvarande ett 15-tal ST-läkare. Vi har en omvittnat god utbildningsmiljö med toppresultat i bl. a AT-ranking och positiva omdömen från studenter vid Uppsala Universitet. Vi får återkommande lovord för trevlig stämning och kollegialitet vid kliniken.

Stroke- och neurologisektionen är en del av Medicinkliniken. Vi är i dagsläget åtta specialister och fyra ST-läkare. Vår verksamhet rymmer mottagning, dagvård, avdelning samt konsultverksamhet.

Vid Västmanlands sjukhus Västerås finns Centrum för Klinisk Forskning, knutet till Uppsala Universitet. Därigenom finns goda möjligheter till att bedriva forskning.

Vårt upptagningsområde gäller för hela Västmanlands befolkning på ca 250.000 invånare. Västerås är en stad som utvecklats mycket under de senaste decennierna. Här finns fina bostadsområden vid Mälarens strand, ett stort utbud av friluftsliv, sportaktiviteter och kulturliv, med goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och kringliggande städer runt Mälaren.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare och specialist inom neurologi. Om du har pedagogiska meriter, ledarerfarenhet eller erfarenhet av utvecklingsarbete är det något vi sätter värde på.

Som person lägger du tid, energi och engagemang i ditt arbete. Du är trygg, nyfiken, modig och vågar både ta och stå för beslut. Du har mycket lätt för att samarbeta och Du har en god förmåga att skapa relationer och att kommunicera med medarbetare, patient och samarbetspartners. Som person är du strukturerad och skapar delaktighet. Du ser också möjligheter i förändringar och kan lätt anpassa dig till nya omständigheter. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid. Rondjour helger ingår.

Tillträde: efter överenskommelse. 


Välkommen med din ansökan senast 9 september 2018!

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Milena Sundstedt
Verksamhetschef
021-17 37 04

Per Lenngren Hysing
Läkarföreningen
021-17 30 00

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor