Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Sjuksköterskor till Rättspsykiatri Västmanland, Sala

Refnr: 20180613

Vi söker nya medarbetare till flera av våra avledningar! Är du legitimerad sjuksköterska med nyfikenhet och intresse för rättspsykiatrisk vård och vill arbeta i en högspecialiserad verksamhet? Har du ett intresse av att arbeta relationsskapande över tid samt värdesätter samverkan och teamarbete är detta rätt arbetsplats! En arbetsplats som erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling.

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.


Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska har man en arbetsledande funktion i ett vårdlag och bildar ett team tillsammans med övriga professioner, där man tillsammans planerar för hela vårdprocessen.

Du som sjuksköterska arbetar framförallt med omvårdnadsarbete med tillhörande dokumentation, läkemedelshantering och vårdplanering. I arbetet kommer du också att samverka med bland annat kriminalvården, rättsmedicinalverket och andra vårdgrannar. Du har också ett nära samarbete med enhetens vårdkoordinator.


Om arbetsplatsen

Den rättspsykiatriska vården i Västmanland har sin verksamhet förlagd till Sala, där den sedan mars 2011 befinner sig i ändamålsenliga lokaler. Verksamheten har sammanlagt 53 vårdplatser med säkerhetsklass 2 och två säkerhetsplatser med klass 1, cirka 40 öppenvårdsplatser och består av fyra slutenvårdsavdelningar och ett öppenvårdsteam. Tillsammans med Frivården Mälardalen och Beroendecentrum Västmanland medverkar rättspsykiatrin i öppenvårdsmottagningen Treklöver Västmanland.  

Rättspsykiatri Västmanland är en högspecialiserad verksamhet och totalt arbetar cirka 140 medarbetare hos oss. På varje avdelning arbetar det fem sjuksköterskor och vi söker i den här rekryteringen sjuksköterskor till avdelning två, tre och fyra.

Avdelning 2 är en intag/bedömningsavdelning. Det som skiljer avdelningen från de andra är att den är uppdelad i två delar, patienter som har vård enligt Lagen om rättspsykiatrisk vård (LRV) eller kriminalvård. De patienter som har LRV bedöms under en viss tid på avdelningen innan de fortsätter till behandlande avdelning. De patienter vi vårdar från kriminalvård är av blandad karaktär och vårdtiderna är ofta korta. Avdelningen har elva vårdplatser.

På avdelning tre och fyra vårdas patienter med olika varianter av psykossjukdomar. Här vistas det 14 patienter på varje avdelning. Vi har ett nära samarbete och arbetar i team tillsammans med ett flertal yrkeskategorier för att återanpassa patienterna ut i samhället igen. På avdelning tre och fyra är det också nära samverkan med flertal olika kommuner både inom länet men också utanför länet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har specialistutbildning i psykiatri och/eller om du har lång erfarenhet av rättspsykiatrisk vård.

Som person är du lugn, stabil och värdesätter ett gott samarbete. I ditt arbete tar du initiativ och du har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter och hitta lösningar i olika situationer. Du har en förmåga att planera ditt arbete och samordna andras. Du behöver vara trygg i din yrkesroll och ha förmågan att ta självständiga beslut och visa på gott omdöme. Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Skapar kontakter och underhåller relationer. Du är tydlig i din kommunikation och uttrycker dig väl i svenska i såväl tal som skrift.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning och vikariat, heltid. Schemalagd arbetstid, dag, kväll helg
Tillträde enligt överenskommelse.


Välkommen med din ansökan senast 26 augusti 2018.

 

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras innan en eventuell anställning. Vi säger nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Malin Vainikainen
Enhetschef
0224-586 77

Pia Söderberg
Facklig repr Vårdförbundet
pia.soderberg@regionvastmanland.se

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor