Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Psykolog till Habiliteringscentrum i Köping

Refnr: 20180725

Är du legitimerad psykolog med intresse för habilitering? Vill arbeta i tvärprofessionella team och möta upp behov hos patienter utifrån ett helheltstänk som skapar mervärde för patienten? Då är det kanske dig vi söker.

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter

Som psykolog kommer du att ge insatser till barn, ungdomar och vuxna med diagnoserna utvecklingsstörning, autismspektrumtillstånd samt rörelsehinder. Insatserna ges både individuellt och i grupp. Du kommer ge psykologiskt stöd till barnet/ungdomen/den vuxne och till familjen och närstående. Du kommer arbeta med att ge utbildning, konsultation och information till föräldrar, närstående och olika personalgrupper. I arbetsuppgifterna ingår också att utföra psykologiska bedömningar och utredningar.

Du kommer att arbeta i ett team tillsammans med arbetsterapeut, kurator, sjukgymnast/fysioterapeut, psykolog, specialpedagog och logoped. I nära samarbete med övriga i teamet kommer du att utarbeta förslag till åtgärder för att underlätta barnets/ungdomens/den vuxnes levnadsförhållanden. Arbetet innebär även samverkan med vårdgrannar och olika myndigheter, såsom psykiatri och kommunala verksamheter.

 

Om arbetsplatsen

Habiliteringscentrum är ett specialistområde inom regionen som ger stöd, råd och behandling till personer med funktionsnedsättningar inom områdena utvecklingsstörning, autism, omfattande rörelsehinder, synnedsättning och förvärvad hjärnskada. Habiliteringscentrum är en resurs utöver den hälso- och sjukvård som länets alla invånare har tillgång till.

Hos oss vid Habiliteringen i Köping arbetar du med alla områden och får på så sett en bred kunskap och erfarenhet. På enheten är vi cirka 25 medarbetare fördelat på olika professioner. Vi har två enhetschefer som delar på ledarskapet hos oss, vilket gör att de ofta finns tillgängliga för oss i vår vardag. Vi arbetar i funktionella och trevliga lokaler som är väl anpassade till den verksamhet vi har.

Köping är beläget vid Mälarens västra strand och med pendelavstånd från övriga städer i Mälardalen, Eskilstuna och Örebro. Habiliteringscentrum ligger vid Köpings sjukhus och det är tre minuters promenad från järnvägsstationen.

Du erbjuds tillgång till mentor, ett bra introduktionsprogram samt träffar tillsammans med psykologkollegor. Verksamheten har goda möjligheter till kompetensutveckling och som en del i introduktionen erbjuds en utbildning i grundläggande habiliteringskunskap.

 

Kvalifikationer

Legitimerad psykolog, gärna med utbildning i neuropsykologiskt utredningsmaterial samt inom tillämpad beteendeanalys. Erfarenhet av habiliteringsarbete eller annat arbete med personer med funktionsnedsättning är meriterande. Vi värdesätter om du har arbetat konsultativt samt med planering och genomförande av gruppverksamhet och utbildning. Har du dessutom erfarenhet av föräldrastödjande insatser och av att samtala via tolk ser vi det som en merit.

Då arbetet innebär handledning av studenter och PTP-psykologer är det positivt om du tidigare har den erfarenheten. Kunskap om alternativ kompletterande kommunikation (AKK) samt om kris- och sorgeprocesser är också meriterande. Goda kunskaper i svenska språket samt körkort B är ett krav.

Som person är du trygg och stabil med stor självinsikt. Du kan lätt anpassa dig till nya omständigheter och försöker se möjligheter i förändringar. Du tar stort ansvar för dina uppgifter där du planerar och prioriterar i arbetet på ett effektivt sätt. Din samarbetsförmåga är god och du är lyhörd och tillmötesgående i ditt bemötande.


Anställningsvillkor

Tillsvidare, heltid. Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 21 oktober 2018.

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras innan en eventuell anställning. Vi säger nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Marita Karlsson
Enhetschef
0221-264 58

Annica Lembke
Enhetschef
0221-264 14

Sanna Väisänen
Psykologförbundet
0223-47 442

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor