Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Psykolog till Habiliteringscentrum Fagersta

Refnr: 20180597

Är du intresserad av att arbeta i en självständig roll såväl som tillsammans med andra? Vi är en välfungerande verksamhet och söker en kollega som vill bidra med sin kompetens i vårt tvärprofessionella team. Vi är måna om din utveckling i arbetet och erbjuder både introduktionsprogram och utbildning. Det kanske är dig vi söker.


Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter

Att arbeta hos oss som psykolog innebär att ge insatser till barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning, autismspektrumtillstånd eller rörelsehinder. Insatserna sker individuellt och i grupp. Du kommer att ge psykologiskt stöd och behandling samt utföra psykologiska bedömningar och utredningar. Andra arbetsuppgifter som ingår är att hålla utbildningar samt ge konsultation och information till familj, nätverk och personalgrupper. 
 
Du är en del av vårt tvärprofessionella team där du svarar för den psykologiska specialistkompetensen. I nära samarbete med oss i teamet kommer du att utarbeta förslag till åtgärder för att underlätta patientens levnadsförhållanden i vardagen. Arbetet innebär även samverkan med vårdgrannar och myndigheter som till exempel psykiatri och kommunala verksamheter.


Om arbetsplatsen

Habiliteringscentrum är en specialistverksamhet som ger stöd, råd och behandling till personer med funktionsnedsättningar inom områdena utvecklingsstörning, autismspektrumtillstånd, rörelsehinder, synnedsättning och förvärvad hjärnskada. Här samarbetar olika professioner för att ge bästa möjliga stöd, råd och behandling till personer med funktionsnedsättningar. Inom Habiliteringscentrum finns 135 årsarbetare, fördelade mellan våra enheter i Västerås, Köping och Fagersta.

Du kommer att välkomnas till ett välfungerande team med ett gott samarbete och med stor erfarenhet. Vi är ett tvärprofessionellt team bestående av arbetsterapeut, fysioterapeut, kurator, logoped, specialpedagog samt dietist.

Du erbjuds tillgång till mentor, ett bra introduktionsprogram samt träffar tillsammans med psykologkollegor i verksamheten. För att bygga upp din kompetens och skapa ett nätverk inom området habilitering finns möjlighet att gå en habiliteringsutbildning såväl som relevant utbildning.


Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad psykolog och det är fördelaktigt om du har tidigare erfarenhet från habiliteringsarbete eller arbete med personer med funktionsnedsättning. Har du dessutom jobbat med neuropsykologiskt utredningsarbete och har kännedom om positivt beteendestöd (PBS) så är det meriterande för tjänsten. Vi ser att du har B-körkort då tjänsten innebär att du bland annat kommer resa till patienter som befinner sig i olika kommunala verksamheter. Du har god kunskap i svenska språket, såväl i tal som skrift.

Möjligheten att själv påverka det dagliga arbetet är stort och för att lyckas i rollen är det viktigt att du trivs med att ta eget ansvar där du planerar dina uppgifter och kan förhålla dig till ändrade omständigheter. Du har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap och kan anpassa ditt sätt att förmedla budskap till andra. Din förmåga att skapa kontakter och samarbeta med andra är god då du kommer ha både interna och externa kontakter. För att möta patienternas behov och bidra till utvecklingen på arbetsplatsen är det viktigt att du är intresserad av kontinuerlig kompetensutveckling.


Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde efter överenskommelse.

Huvuddelen av arbetet är förlagt i Fagersta, om det finns intresse för annan placeringsort kan det diskuteras vid eventuell anställning.


Välkommen med din ansökan senast 19 augusti 2018.

 

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras innan en eventuell anställning. Vi säger nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Nicklas Lindström
Enhetschef
0223-474 46

Sanna Väisänen
Psykologförbundet
0223-474 42

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor