Neurologisjuksköterska till Medicinkliniken, Stroke neurologimottagningen

Refnr: 20180575

Är du intresserad av en arbetsplats där du erbjuds kompetensutveckling, får utmana dig själv samt ingå i ett av de bästa teamarbeten du kan tänka dig? Är du van att arbeta självständigt och har kunskap inom neurologisjukvård? Då är det kanske dig vi söker!

Som sjuksköterska har du till stor del egen telefonrådgivning samt mottagningsbesök. I arbetet ingår att tillsammans med neurolog starta upp behandlingar vid mottagningsbesök samt att ge infusioner på vår dagvårdsavdelning. Teamarbete är en central del i verksamheten och i teamet ingår både läkare och sjuksköterskor, sekreterare och paramedicinsk personal.

Du planerar din egen mottagning och i dialog med övriga sjuksköterskor tar du del i arbetet med uppföljning inom specifika områden samt infusionsdagvård. Du håller dig uppdaterad inom din profession och din specifika tilldelade arbetsroll på enheten där du delger dina kollegor och deltar aktivt i teamarbete runt och för patienten och anhöriga. Kvalitetsregister är en del av din vardag.

Du arbetar aktivt för ständig utveckling av dig själv och verksamheten, där du bidrar med din erfarenhet i teamet. Du kan komma att tilldelas specifika arbetsuppgifter som kräver vidareutveckling så som enstaka kurser samt högskolestudier.

Vår mottagning är stor och länsövergripande och vi har över 4 000 läkarbesök per år. Vi ligger i framkant med våra behandlingar och jobbar med två stora intressanta patientgrupper, neurologi och stroke. Vi deltar även i forskningsprojekt.

Vi har en bra dialog och utvecklar oss ständigt tillsammans. Vi behandlar bland annat patienter med diagnoser som parkinson, MS, ALS, epilepsi, hjärntumörer, stroke med mera. På mottagningen arbetar både läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare. I våra team ingår också fysioterapeut, logoped, arbetsterapeut och kurator för att behandla och kartlägga patienternas hela vårdbehov. Vi samarbetar också med neurologisk öppenvårdsverksamhet.

Vi kan och vi gör mycket, och nu söker vi dig som vill hjälpa oss bli ännu bättre!

Du som söker är legitimerad sjuksköterska. Arbetet ställer krav på förmåga att arbeta självständigt och att du är flexibel, serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet samt av tidigare erfarenhet/förmåga att driva självständig mottagning och erfarenhet av sjuksköterskeyrket. Evidencebaserad kunskap inom neurologisjukvård är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av neurologiskmottagning och/eller att du har neurologiutbildningar på högskolenivå. Du har datavana och är bekväm med att skriva journal och/eller diktera din mottagning.

Intresse för utvecklings- och kvalitetsarbete är av stor vikt eftersom verksamheten ständigt utvecklas och förändras.

Tillsvidareanställning, heltid. Eventuellt rotationsarbete mot vårdavdelning kan ingå i uppdraget och anställningsgraden kan diskuteras.

Välkommen med din ansökan senast 9 september 2018

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Lena Krantz
Avdelningschef