Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mångfaldsstrateg till Hållbarhet och samhälle

Refnr: 20180584

Brinner du för mångfald-och integrationsfrågor och vill vara en sammanhållande, drivande och nytänkande kraft i en strategisk roll?

Vi håller just nu på att bygga upp vårt team inom social hållbarhet och söker dig som bli en del av oss!

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter

Som mångfaldsstrateg hos oss välkomnas du till en arbetsplats med ett stort driv och engagemang. Du kommer att ingå i ett mindre team inom social hållbarhet och ha en viktig roll i arbetet med mångfaldsfrågor av övergripande karaktär som berör flera olika verksamheten inom regionen. Din tjänst har ett särskilt fokus på integration och nationella minoriteter och innebär att vara "spindeln i nätet" för frågorna inom Region Västmanland.

I tjänsten kommer du bl.a. att driva och samordna utvecklingen och uppbyggnaden av Region Västmanlands arbete inom fokusområden, föreslå åtgärder, bereda och utreda ärenden samt förvalta befintligt regelverk. Du ansvarar för att förvalta befintliga kontakter, bygga upp nya kontaktvägar ut mot externa aktörer och inom organisationen. Inom integrationsområdet ingår också övergripande ansvar för samordningen av statsbidragshantering i nära samarbete med tjänsteperson som arbetar operativt.


Om arbetsplatsen

Hållbarhet och samhälle är en verksamhet inom Centrum för regional utveckling. Vi bidrar med sakkunskap och säkerställer att arbetet som görs internt i regionen och externt med kommuner och andra aktörer bidrar till en hållbar utveckling, dvs. en utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov.

Hos oss arbetar totalt 15 medarbetare med frågor som omfattar mänskliga rättigheter, barns rättigheter, nationella minoriteter, delaktighet för personer med funktionsnedsättning, integration, miljö, infrastruktur, bredband/regional digital agenda samt bostäder. Internt arbetar vi med frågor av övergripande karaktär som berör samtliga verksamheter i regionen och externt samarbetar vi med kommuner och andra aktörer i länet.


Kvalifikationer

Vi söker dig med lämplig högskoleexamen t.ex. inom beteendevetenskap eller annan relevant inriktning. Du har tidigare erfarenhet av arbete med mångfald-och integrationsfrågor och samverkan, gärna tillsammans med flera olika berörda aktörer inom länet och nationellt. Du vet vad det innebär att vara med och bidra till att ta fram exempelvis styrningsdokument, policys mm. Vi ser att du har bra kunskap om olika aktörers ansvar inom integrationsområdet samt förståelse för målgruppen och dess behov. Erfarenhet från arbete i politiskt styrd organisation eller från roll med fokus legat på att hålla samman nätverk eller utvecklingsprocesser är meriterande.

Du är engagerad och innovativ strateg som gärna bidrar idéer och nya perspektiv i arbetsrelaterade frågor. Som person har du förmåga att se till helheten och trivs i samarbetet med många olika aktörer. Du är en duktig pedagog som har lätt för att skapa engagemang och har en god kommunikativ förmåga, såväl i tal som i skrift. Du är även van att ha ett långsiktigt, realistiskt och brett perspektiv i ditt arbete. Det här är ett jobb för dig som har lätt för att ta och förvalta kontakter, kan prioritera och som har en stor drivkraft för det koncept du arbetar för. Motiveras du också av att driva mot ställda mål som ibland utmanar din uthållighet så kan det här vara det perfekta jobbet för dig! 

 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Provanställning kan komma att tillämpas.

 

Välkommen med din ansökan senast 12 augusti 2018! 

Intervjuer kommer att ske från v. 34

 

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Sophie Andersson
Verksamhetschef Hållbarhet och Samhälle
021-17 53 50

Thomas Lund
Vision
021-17 61 79

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor