Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mångfaldsstrateg till Hållbarhet och samhälle

Refnr: 20180700

Brinner du för mångfald-och integrationsfrågor och är en sammanhållande, drivande och nytänkande kraft som är van att arbeta i en strategisk roll?

Vi håller just nu på att bygga upp vårt team inom social hållbarhet och söker dig som vill bli en del av oss!

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter

Som mångfaldsstrateg hos oss välkomnas du till en arbetsplats med ett stort driv och engagemang. Du kommer att ingå i ett mindre team inom social hållbarhet och ha en viktig roll i utveckling av Regionens övergripande arbete med mångfaldsfrågor som innebär att vara "spindeln i nätet" och drivande för frågorna inom Region Västmanland.Din tjänst har ett primärt fokus på integration men nationella minoriteter ingår också i ditt ansvar. 

Arbetsuppgifter består till största delen av att vara ett kunskaps- och processtöd till organisationen. Du kommer att att driva och samordna utvecklingen och uppbyggnaden av Region Västmanlands arbete inom fokusområden, genom att föreslå åtgärder, bereda och utreda ärenden samt förvalta befintligt regelverk. Du ansvarar för att underhålla befintliga kontakter, bygga upp nya kontaktvägar ut mot externa aktörer och inom organisationen. Inom integrationsområdet ingår också övergripande ansvar för samordningen av statsbidragshantering i nära samarbete med tjänsteperson som arbetar operativt.


Om arbetsplatsen

Hållbarhet och samhälle är en verksamhet inom Centrum för regional utveckling. Vi är ett strategiskt kunskapsstöd till egna organisationen men även till andra samhällsaktörer. Stödet är främst på strategisk nivå men ges även via utbildning, projekt, omvärldsbevakning och informationsinsatser.

Hos oss arbetar totalt 15 medarbetare med frågor som omfattar mänskliga rättigheter, barns rättigheter, nationella minoriteter, delaktighet för personer med funktionsnedsättning, integration, miljö, infrastruktur, bredband/regional digital agenda samt bostäder. Internt arbetar vi med frågor av övergripande karaktär som berör samtliga verksamheter i regionen och externt samarbetar vi med kommuner och andra aktörer i länet.


Kvalifikationer

Vi behöver dig som kan arbeta självständigt och organisera arbete som leder mot utsatta smarta mål. Du är inte bara van att arbeta strategiskt, du har också erfarenhet att driva arbetet framåt med framtagande av bland annat av styrningsdokument (strategier, policys mm). Du är van att arbeta systematiskt och övergripande och har drivit förändringsprocesser inom t.ex. tjänstens områden. För att lyckas i arbetet har du bra kunskap om olika aktörers ansvar inom integrationsområdet samt förståelse för målgruppen och dess behov.  Erfarenhet från arbete i politiskt styrd organisation eller från roll med fokus legat på att hålla samman nätverk eller utvecklings- och förandringsprocesser är meriterande.

Som strateg är du engagerad, innovativ och ”tänker utanför boxen”. Du har en helhetssyn på ditt uppdrag och är samtidigt en duktig pedagog som har lätt för att skapa engagemang och förtroende. Du har en god kommunikativ förmåga, såväl i tal som i skrift. Det här är ett jobb för dig som har lätt för att se potential, kan prioritera och som har en stort engagemang för frågorna du arbetar för samtidigt som du i det kan vara en drivande kraft framåt.

 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Provanställning kan komma att tillämpas.

 

Välkommen med din ansökan senast 30 september 2018! 

Intervjuer kommer att ske under v. 41

 

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Sophie Andersson
Verksamhetschef Hållbarhet och Samhälle
021-17 53 50

Thomas Lund
Vision
021-17 61 79

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor