Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kulturutvecklare till enheten Kulturutveckling

Refnr: 20180592

Vill du ha en spännande roll där du är med och utvecklar samt påverkar kulturlivet i Västmanland? Då är det kanske dig vi söker till oss på enheten Kulturutveckling! 

Vi arbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för ett rikt och varierat kulturutbud för länets invånare. Vi söker nu dig som motiveras av att arbeta med kulturutveckling inom området barn och unga, arrangörsutveckling och föreningsstöd inom prioriterade utvecklingsområden.

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter

Som kulturutvecklare hos oss ingår att strategiskt och i samverkan med kommunerna, civilsamhälle, arrangörer och kulturskapare skapa förutsättningar för ett levande kulturliv. Du är en viktig nyckelspelare och resurs för kulturutvecklingen i länet samt för samarbete och samverkan. Du kommer att utveckla arbetet med barn- och ungkultur, arrangörsutveckling och det regionala föreningslivet för barn och unga utifrån den regionala kulturplanen. Till ditt stöd finns bl.a. ett regionalt barn- och ungkulturnätverk, regionalt arrangörsnätverk och ett digitalt ansökningssystem för distriktsorganisationerna. Omvärldsbevakning är också en del av uppdraget. Du ingår i ett team tillsammans med andra kulturutvecklare som ser fram emot att få dig som kollega.

 

Om arbetsplatsen

Enheten Kulturutveckling har i uppdrag att genom samverkan och förankring med kommuner och andra aktörer bidra till utveckling av kulturpolitiskt prioriterade områden utifrån den regionala kulturplanen. Verksamheten arbetar strategiskt med att främja kommunernas, civilsamhällets och kulturskaparnas samarbete för ökad kompetens och kvalitet. Övergripande regionala-och statliga styr- och strategidokument är grunden för kulturutveckling i länet.

Hos oss finner du en arbetsplats som arbetar med ett hållbart arbetsliv. Här finns motiverade och engagerade kollegor och du finner en arbetsplats med hög delaktighet i de frågor som berör kulturutveckling. Du möts av en hög kompetens, respekt och ett stort engagemang och intresse för det vi gör.

 

Vi erbjuder dig:

  • ett meningsfullt arbete där du är med och påverkar kulturlivet i Västmanland
  • att vara del av ett mindre team med bra sammanhållning och samarbete
  • ett självständigt arbete där du får ta initiativ och driva frågor
  • en utåtriktad roll med mycket samarbete och samverkan tillsammans med andra
  • en trevlig och hälsofrämjande arbetsplats där du som medarbetare är viktig för oss

Här kan du läsa mer om dina förmåner som anställd inom Region Västmanland.

 

Kvalifikationer

För att passa i den här rollen ser vi att du har kunskap om samt känner engagemang för våra frågor. Du har akademisk examen som kulturvetare eller annan likvärdig inriktning och kunskap om utveckling av kulturverksamheter. Med fördel har du tidigare erfarenhet av projektledning/annan ledarerfarenhet och arbetat med unga gärna i en politiskt styrd organisation. Det är ett stort plus om du har erfarenhet från likande arbetsuppgifter.

Du är en initiativrik och flexibel person som har lätt för att ta kontakt och skapa relationer. Mycket av arbetet sker i samverkan så du behöver ha en bra samarbetsförmåga. Du trivs i ett arbete där du har en pedagogisk roll och samtidigt får engagera/entusiasmera samt förmedla budskap både i enskilda möten som i större sammanhang. Det här är ett jobb för dig som har förmåga att arbeta strukturerat och kan tänka strategisk och långsiktigt även i situationer som ibland utmanar din uthållighet.

 

Anställningsvillkor

Tillsvidare, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Provanställning kan komma att tillämpas.

 

Välkommen med din ansökan senast 17 augusti 2018.

 

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Ann-Charlotte Wedérus
Enhetschef
021-17 45 68

Cajsa Broström
Facklig repr. DIK
021-17 39 11

Christer Söderqvist
Facklig repr. Vision
021- 17 61 26

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor