Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kemikaliesamordnare till Centrum för regional utveckling

Refnr: 20180532
Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Regionens huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Vi bedriver en bred och komplex verksamhet med hög förändringstakt och ökad processorientering. Öppenhet och dialog ska känneteckna verksamheten både internt och externt. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

 

Om arbetsplatsen

Hållbarhet och samhälle är en verksamhet inom Centrum för regional utveckling. Vi på Hållbarhet och Samhälle bidrar med sakkunskap och säkerställer att arbetet som görs internt i regionen och externt med kommuner och andra aktörer bidrar till en hållbar utveckling, dvs. en utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov.

Verksamheten består av totalt 15 medarbetare och omfattar frågor som mänskliga rättigheter, barns rättigheter, nationella minoriteter, delaktighet för personer med funktionsnedsättning, integration, miljö, infrastruktur, bredband/regional digital agenda samt bostäder. Internt arbetar vi med frågor av övergripande karaktär som berör samtliga verksamheter i regionen och externt samarbetar vi med kommuner och andra aktörer i länet.

Här kan du göra skillnad på riktigt!

 

Arbetsuppgifter

Region Västmanland arbetar systematiskt med miljöfrågor och är miljöcertiferat enligt miljöledningsstandarden ISO 14001. Vi arbetar målstyrt med miljöfrågor utifrån regionens miljöprogram. Tjänsten omfattar samordning av regionens kemikaliefrågor med fokus på riskbedömning av farliga kemikalier.

Som kemikaliemordnare är du med och utvecklar och förbättrar kemikaliearbetet i regionens processer och verksamheter. Du sitter centralt i organisationen och har en samordnande och kommunikativ roll.

Exempel på arbetsuppgifter är utveckla, uppdatera och förenkla processen för riskbedömning av farliga kemikalier, utbilda chefer och kemikalieombud i metod för riskbedömning av kemikalier, genomföra riskbedömning av farliga kemikalier på verksamhetsnivå enligt AFS 20014:43 Kemiska arbetsmiljörisker och Miljöbalken.

 

Kvalifikationer

Relevant högskoleutbildning eller kompetens som bedöms relevant av arbetsgivaren. Du har erfarenhet av att genomföra riskbedömningar och att hålla utbildning och prata inför storgrupp.

Det förutsätts att du har kunskaper om lagstiftning inom kemikalieområdet, miljö- och klimatfrågor och systematiskt arbetsmiljöarbete.

För tjänsten är det viktigt att du har goda datakunskaper och goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom miljöledningssystem ISO 14001 och av ledningssystem för arbetsmiljö.

I rollen som kemikaliesamordnare behöver du vara en god kommunikatör. Du lyssnar in verksamhetens behov och har förmåga att se möjligheter till förändring. Du trivs både med att arbeta självständigt och tillsammans med andra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Anställningsvillkor

Tidsbegränsad anställning september 2018 - augusti 2019, heltid.

 

Välkommen med din ansökan senast 9 augusti 2018

 

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Sophie Andersson
Verksamhetschef Hållbarhet och Samhälle
021-17 53 50

Thomas Lund
Vision
021-17 61 79

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor