Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Fysioterapeut till Habiliteringscentrum i Köping

Refnr: 20180586

Vill du arbeta som sjukgymnast/fysioterapeut i en specialistverksamhet inom regionen som ger stöd, råd och behandling till personer med funktionsnedsättningar? Då är det kanske dig vi söker.

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter

Som sjukgymnast/fysioterapeut kommer du att ge insatser till barn, ungdomar och vuxna med diagnoserna utvecklingsstörning, autism samt rörelsehinder. Insatserna ges både individuellt och i grupp. Arbetet innebär att ge sjukgymnastiskt/fysioterapeutiskt stöd till barnet, ungdomen den vuxne men även till familj och närstående. Behandla, informera, handleda och stötta föräldrar, närstående samt olika personalgrupper. Administration som journalskrivning och förskrivning av hjälpmedel förekommer också i arbetsuppgifterna.

Du kommer att arbeta i ett team tillsammans med arbetsterapeuter, kuratorer, specialpedagoger, psykologer och logopeder. Tillsammans utarbetar ni fram förslag till åtgärder för att underlätta barnets, ungdomens den vuxnes levnadsförhållande. Arbetet innebär samverkan med vårdgrannar och olika myndigheter, till exempel barnklinik, psykiatri och kommunala verksamheter.

Vi erbjuder dig

  • Ett bra introduktionsprogram för att du ska bli trygg i din roll hos oss
  • Tvärprofessionell basutbildning för habiliteringsper­sonal
  • Tillgång till en teammentor på arbetsplatsen men också en mentor inom din profession
  • Professionsträffar två gånger per termin tillsammans med andra fysioterapeuter/sjukgymnaster inom Habiliteringscentrum i Västmanland

Läs mer om Region Västmanlands förmåner här: https://www.regionvastmanland.se/jobba-med-oss/dina-formaner/

Om arbetsplatsen

Habiliteringscentrum är en specialistverksamhet inom regionen som ger stöd, råd och behandling till personer med funktionsnedsättningar inom områdena utvecklingsstörning, autismspektrumtillstånd, rörelsehinder, synnedsättning och förvärvad hjärnskada.

Hos oss vid Habiliteringen i Köping arbetar du med alla områden och får på så sett en bred kunskap och erfarenhet. På enheten är vi cirka 25 medarbetare fördelat på olika professioner. Vi har två enhetschefer som delar på ledarskapet, vilket gör att de ofta finns tillgängliga för oss i vår vardag. Vi arbetar i funktionella och trevliga lokaler som är väl anpassade till den verksamhet vi har.

Köping är beläget vid Mälarens västra strand och med pendelavstånd från övriga städer i Mälardalen och Örebro. Habiliteringscentrum ligger vid Köpings sjukhus och det är tre minuters promenad från järnvägsstationen.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut, gärna med erfarenhet av sjukgymnastiskt/fysioterapeutiskt bedömnings- och behandlingsarbete. Har du även arbetserfarenhet av habiliteringsarbete och/eller arbete med personer med funktionsnedsättning ser vi det som meriterande. Vidare ser vi det som ett plus om du har erfarenhet av att ansvara för och leda gruppverksamhet och utbildningar, samt att arbeta konsultativt. Kompetens inom AKK (Alternativ kompletterande kommunikation) ses även det som en tillgång.

Som person är du trygg och stabil i din roll som sjukgymnast/fysioterapeut, du är självgående med ett strukturerat arbetssätt. Du kommunicerar tydligt och har förmåga att sätta dig in i olika situationer och anpassa dig till nya omständigheter. Vi ser att du har en god samarbetsförmåga, bidrar med energi till gruppen samt relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är en person som driver på och uppnår resultat i ditt arbete. Vidare har du förmågan att utrycka dig väl, både tal och i skrift. Eftersom du kan komma att resa en del i ditt arbete krävs körkort B för tjänsten.

 

Anställningsvillkor

Tillsvidare, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Välkommen med din ansökan senast 12 augusti 2018.

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras innan en eventuell anställning. Vi säger nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Annica Lembke
Enhetschef
0221-264 14

Marita Karlsson
Enhetschef
0221-264 58
marita.karlsson@ltv.se

Pernilla Lilienberg
Fysioterapeuterna
021-17 44 87

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor