Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Färdtjänsthandläggare till Kollektivtrafikförvaltningen

Refnr: 20180603

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt. 


Arbetsuppgifter

Som handläggare kommer du att, utifrån lagstiftning om färdtjänst och riksfärdtjänst, utreda, bedöma och besluta om vilka som är berättigade till färdtjänst respektive riksfärdtjänst. Som handläggare kommer du även att ge information om färdtjänst och riksfärdtjänst.


Om arbetsplatsen

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare. Regionens huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Vi bedriver en bred och komplex verksamhet med hög förändringstakt och ökad processorientering. Öppenhet och dialog ska känneteckna verksamheten både internt och externt. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kollektivtrafikförvaltningen i Västmanland är organiserat under Region Västmanland. Vårt uppdrag är att identifiera och möta medborgarnas behov av kollektivtrafik på kort och lång sikt. Vår vision är att skapa ett effektivt kollektivtrafiksystem som är konkurrenskraftig och bidrar till landsbygdens, kommunernas och regionens utveckling.

VL är det gemensamma varumärket under vilket Kollektivtrafikförvaltningen i Västmanland och AB Västerås Lokaltrafik (ABVL) tillsammans marknadsför kollektivtrafikresandet i Västmanland. Kollektivtrafikförvaltningen är en del av Region Västmanland och AB Västerås Lokaltrafik är ett helägt dotterbolag till Region Västmanland. För att göra det enkelt för kunder och resenärer kallar vi oss helt enkelt VL när vi är tillsammans.

Kollektivtrafikförvaltningen ansvarar för sjukresor, färdtjänst, särskild skolskjuts, Flexlinjen och andra samhällsbetalda resor.


Kvalifikationer

Högskoleutbildning som socionom eller med inriktning mot äldre är meriterande, även utbildning inom funktionshinder och förvaltningsrätt/juridik i socialt arbete eller kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av myndighetsutövning, liknande arbetsuppgifter och att göra utredningar och bedömningar. Dokumentation kommer att ingå i arbetet och det är därför ett plus om du har erfarenhet av det sedan tidigare. Det är meriterande om du tidigare har använt olika dataprogram.

Du klarar av att arbeta självständigt och har en god samarbetsförmåga. Du måste kunna fatta beslut och stå för dem och agera utifrån dessa. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du behöver också vara flexibel och kunna se möjligheter i förändringar. Du bör också vara strukturerad, kunna planera och ha ett helhetsperspektiv samt en vana att dokumentera.


Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

 

Välkommen med din ansökan senast 19 augusti 2018.

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Victoria Nilsson
Enhetschef
021-17 46 96

Eva Frank Gredeholt
Enhetschef
021-17 54 68

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor