Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Enhetschef för planering och utveckling

Refnr: 20180563

Vi söker dig som vill vara med och fortsätta utveckla Kollektivtrafikförvaltningen och utvecklas tillsammans med oss.


Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du ansvar för ca 6 personer, som arbetar med strategiska och operativa frågor kopplade till planeringen av kollektivtrafiken i Region Västmanland. Du rapporterar till verksamhetschefen för Trafikförsörjning.

Chefskapet är en viktig del av uppdraget, som innebär att du har förmåga leda och fördela arbetet i gruppen och att återrapportera till verksamhetschefen. Att arbeta med styrande dokument, genomföra utredningar och samverka med andra strateger och funktioner inom förvaltningen är en naturlig del av ditt uppdrag, liksom samverkan med Regionens alla kommuner och andra verksamheter.

Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp och arbetar för utveckling av den allmänna och särskilda kollektivtrafiken.

I dina arbetsuppgifter ingår att analysera utfall och verka för att utveckla ett hållbart trafiksystem inom regionen. Din erfarenhet av arbete med strategiska frågor, kollektivtrafik, infrastruktur och samhällsplaneringen är viktig och ska komplettera och höja kvaliteten i verksamhetsområdets leverans.

Du har även ansvar för framtagandet av en del av förvaltningens strategiska dokument så som Trafikförsörjningsprogram och trafikplan, vilket du gör tillsammans med dina medarbetare. Du har en viktig roll i budgetarbetet och de löpande uppföljningarna av trafiken samt ansvar för framtagning av dokumentation och uppdatering av enhetens processer i vårt ledningssystem.


Om arbetsplatsen

Kollektivtrafikförvaltningen är en del av Region Västmanland med ansvar för att planera, driva och utveckla kollektivtrafiken. Vi arbetar med både allmän och särskild kollektivtrafik. Allmän kollektivtrafik innefattar regionala tåg- och busslinjer, inomkommunal trafik, stadstrafik och skolskjuts. Den särskilda kollektivtrafiken är en tjänst för de som bor i länet och som inte kan nyttja vanlig kollektivtrafik. Det kan vara till exempel sjukresor, färdtjänst och särskild skolskjuts.

Förvaltningen har idag följande verksamhetsområden:

  • Trafikförsörjning som arbetar med planering och utveckling
  • Verksamhetsstöd med bl a ekonomi, administration och IT
  • Kommunikation och försäljning


Kvalifikationer

För att lyckas i den här rollen ska du ha lämplig akademisk utbildning som samhällsplanering eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdig och chef/ledarskapsutbildning. Du behöver ha erfarenhet av arbete som chef med personalansvar och att leda komplexa projekt samt från arbete i politiskt styrd organisation. Det är starkt meriterande att du har erfarenhet av att arbeta med fysisk samhällsplanering och infrastrukturfrågor, för att på så sätt komplettera gruppen. För det här jobbet behöver du ha grundläggande kunskaper inom ekonomi, avtal och upphandlingsfrågor och arbetsmiljö, god datavana och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Du ska ha körkort.

Vi söker dig som har ett coachande ledarskap. Du är strukturerad, kan utveckla och leda processer och du inspirerar dina medarbetare för att nå verksamhetens mål. Du har god förmåga att se till helheten och bidra till en god arbetsmiljö. Arbetet innebär ett nära samarbete med medarbetarna i din grupp samt övriga medarbetare inom Kollektivtrafikförvaltningen liksom regionens kommuner. Har du en ekonomisk medvetenhet, så kommer du att trivas hos oss!

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid.

Provanställning kan förekomma. 

Välkommen med din ansökan senast 23 september 2018!

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Mohammad Sabet
Verksamhetschef
021-17 68 45

Therese Westin
Facklig repr. Vision
021-12 00 52

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor