Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Dietist till Kirurgmottagningen

Refnr: 20180453

Är du legitimerad dietist med en god samarbetsförmåga? Vill du arbeta med ett glatt och kunnigt team med dietister på Kirurgkliniken? Då kanske det är dig vi söker!


Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter/Om arbetsplatsen

På Kirurgkliniken arbetar 5 st dietister.

Dietisten planerar och utför individuell nutritionsbehandling vid vård pga sjukdomar i övre/nedre tarmkanalen, uppnutriering inför/efter kirurgi, vid cancer och cancerbehandling hos inneliggande patienter och vid polikliniska besök.

Som dietist har man också en viktig roll både före och efter obesitaskirurgi. Inför gastric by pass-kirurgi ska varje patient utredas individuellt och efter operation följs varje patient upp med återbesök.

Kirurgklinikens dietister arbetar även mot kvinnokliniken, ÖNH-kliniken, ortopedkliniken, kärlkliniken och urologkliniken.

Samarbete sker kring nutrition med övrig personal på avdelningar, i olika team, GE-rond och inom obesitasteamet.


Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad dietist. Vi ser gärna att du har arbetat ett par år inom yrket och har erfarenhet från arbete med kirurgpatienter inom slutenvård samt arbete med patienter inom obesitaskirurgi. Meriterande med kunskap kring olika sjukdomstillstånd i övre och nedre magtarmkanalen samt cancersjukdomar och dess behandling och om hur dessa tillstånd påverkar nutrition och näringsbehov. Kunskap om kirurgiska ingrepp i mag/tarmkanalen samt hur dessa påverkar näringsupptaget. Vidare är kunskap om produkter och dess innehåll och funktion inom oral, enteral och parenteral nutrition meriterande. Meriterande är goda kunskaper inom obesitaskirurgi, olika operationsmetoder, om nationella rekommendationer kring kosten, om eventuella svårigheter som uppkommer i samband med matintag och förändringar i näringsupptag och behov.

Som person ser vi att det är viktigt att kunna vara flexibel i sitt arbete då förutsättningar hos patienterna snabbt kan ändras. Du har förmåga att bemöta patienten och ge adekvata råd med hänsyn till fysisk och psykisk status. Du har en god samarbetsförmåga, är stabil och har en god förmåga att planera och prioritera i ditt arbete.  


Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, deltid 50 %. Vill du arbeta heltid? Då finns det möjlighet att fylla upp resterande tid med vikariat inom kliniken. Tillträde efter överenskommelse.

 

Välkommen med din ansökan senast 31 augusti 2018

 

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Linda Lothström
Enhetschef
021-17 44 32

Kristina Öhlén
Naturvetarna
021-17 69 81

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor