Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Biomedicinsk analytiker till Laboratoriemedicin

Refnr: 20180596

Tycker du om mötet med människor och vill arbeta med friska personer som kommer till oss för att lämna blod? Då är det kanske dig vi söker.

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

 

Arbetsuppgifter

Som Biomedicinsk Analytiker hos oss kommer du att arbeta med blod- och plasmagivning på Blodcentralen i Västerås samt även arbeta med blodgivning i vår blodtrailer som besöker hela länet. Du tar emot givare, bedömer om de får lämna blod och genomför tappning. Varje dag arbetar du i ett team bestående av biomedicinska analytiker, sjuksköterskor och undersköterskor med både drop-in tider och bokade tider. Även beredning av blodkomponenter kommer ingå i arbetet och efter intresse finns det även andra arbetsuppgifter och områden att engagera sig i.

Du har din basplacering i Västerås med möjlighet till placering deltid på laboratoriet i Sala om så önskas.

 

Om arbetsplatsen

Laboratoriemedicin Västmanland (LMVL) omfattar verksamhet inom specialistområdena Klinisk Kemi, Klinisk Mikrobiologi, Klinisk Patologi och Transfusionsmedicin och bedrivs vid de fyra sjukhusen i Västmanland. LMVL arbetar för god och rätt vård i rätt tid, säker vård genom högsta medicinsk kvalitet och säkerhet samt effektiv resursanvändning genom att använda rätt kompetens på rätt plats och bedriva en verksamhet med en ekonomi i balans.

LMVL har en matrisorganisation med tre ingående axlar, den medicinska verksamhetsfunktionen (processer och processledare, processteam), linjefunktionen (enheter och enhetschefer, enhetschefsteam) och stabsfunktionerna (stödfunktioner och samordnare, stödfunktionsteam). De tre funktionerna samverkar för att ge bästa möjliga förutsättningar för att våra medarbetare ska kunna genomföra sitt arbete på bästa möjliga sätt så att vi kan leverera enligt de åtagande och förväntningar som ingår i vårt uppdrag.

Inom Transfusionsmedicin (Blodcentralen) arbetar ca 20 personer. Det är en erfaren och kunskapsstark grupp som välkomnar dig till sin arbetsplats!  

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad Biomedicinsk analytiker. Du tycker om mötet med människor och i ditt arbetssätt är du empatisk, professionell och respektfull. Du är positiv och vill ge gott bemötande till våra givare som frivilligt kommer till oss och ger blod. Du har förmågan att självständigt planera och ta initiativ i ditt arbete men också att samarbeta i team. Vissa dagar har vi drop-in tider då tempot och antalet givare kan växla, vilket ställer krav på din flexibilitet i arbetstempot och förmåga att kunna ställa om till nya förhållanden.

Det är viktigt att du talar och förstår svenska bra och är tydlig i din kommunikation för att kunna ta reda på om givaren får lämna blod. Vidare ser vi att du är noggrann och kvalitetsmedveten och du följer givna metoder och externa myndighetskrav. Du vill bidra till verksamhetens utvecklingsarbete, har goda datorkunskaper samt körkort B.  

 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid

I dagsläget är arbetstiderna förlagda till dagtid (även kvällar) på vardagar.

Tillträde enligt överenskommelse.

 

Välkommen med din ansökan senast 26 augusti 2018.

 

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Linda Wiklund
Enhetschef
021-17 63 04

Charlotta Törnberg
Vårdförbundet
charlotta.tornberg@regionvastmanland.se

Naturvetarna vxl
08- 466 24 80

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor