Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bibliotekarie till Sjukhusbiblioteket Västmanlands sjukhus

Refnr: 20180524

Trivs du i en serviceinriktad roll där du stödjer vårdpersonal i inhämtning av kunskaper och information för deras arbete, utbildning och forskning samt bidrar till att ge stimulans och avkoppling för patienter? Då är det kanske dig vi söker.

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.

Arbetsuppgifter
Tyngdpunkten i uppdraget ligger i att stödja anställda inom Region Västmanland och privata vårdcentraler med regionavtal, vid behov av litteratur- och informationsservice i det dagliga arbetet, vid planering, studier och forskning. Detta tillgodoses via facklitteratur, elektroniska tidskrifter, medicinska databaser och andra informationskällor. Rollen innebär också utbildning och handledning i informationssökning och referenshantering, enskilt och i grupp, i samband med studier, fortbildning och forskning.

Vi ser det som positivt om du har intresse för marknadsföringsfrågor då vi kan erbjuda dig möjligheten att ansvara för bibliotekets kommunikation och marknadsföring via exempelvis intern-TV, webbsida, tryckt informationsmaterial mm.

Om arbetsplatsen
Biblioteket på Västmanlands sjukhus i Västerås är ett kombinerat fack- och allmänbibliotek med tyngdpunkt på den medicinska delen. Biblioteket fungerar som ett stöd till hela Region Västmanlands hälso- och sjukvård samt till privata vårdcentraler med regionavtal. Bibliotekets uppdrag är att ge service till personal, studenter som praktiserar inom hälso- och sjukvård, patienter och övriga besökare. Biblioteket bemannas av sex medarbetare. 

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleutbildning; bibliotekarie- eller magisterexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser det som meriterande med erfarenhet från biblioteksarbete. En god datavana är nödvändig då mycket av arbete sker digital. Utöver svensk littertur så förekommer mycket litteratur på engelska varför du måste ha goda kunskaper i de båda språken. Du bör även ha en god språklig analytisk förmåga för att kunna vara behjälplig i att bedöma relevansen i olika texter i förhållande till olika frågeställningar.

I ditt arbetssätt är du trygg och du har lätt för att skapa kontakter. Du kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra, och du tar ansvar för dina uppgifter. Som person är du utåtriktad och mån om att ge våra användare ett gott bemötande och en god service. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag 19 augusti 2018

Kontaktpersoner

Mona Berglind
Resultatenhetschef
021-173919
mona.berglind@regionvastmanland.se

Cajsa Broström
Lokal facklig företrädare DIK
021-173911

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor