Till innehåll
Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Arbetsterapeut, logoped eller specialpedagog till Habiliteringscentrum

Refnr: 20180593

Har du intresse av teknik och vill jobba med att stötta barn och vuxna kring kommunikation och kognition? Vill du även komma till en arbetsplats med bra arbetsmiljö, goda möjligheter till kompetensutveckling och där du får använda din specialistkunskap? Då kanske det är dig vi söker.

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt. 
 
 

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter består av utredning, behandling samt rådgivning och stöd till patienter med funktionsnedsättning. Du kommer att ge stöd och utbildning till Habiliteringsteamen i frågor som rör kommunikation och kognition. I arbetet ingår också att hålla föreläsningar och utbildning i grupp, både inom Habiliteringscentrum och till samverkanspartners. Samverkan med Habiliteringscentrums team, vårdgrannar och kommunala verksamheter är en viktig del i arbetet. I dina uppgifter ingår även journalföring och administration.

 

Om arbetsplatsen

Habiliteringscentrum är en specialistverksamhet inom regionen som ger stöd, råd och behandling till personer med funktionsnedsättningar inom områdena utvecklingsstörning, autismspektrumtillstånd, rörelsehinder, synnedsättning och förvärvad hjärnskada. Enheten för kommunikation är en länsövergripande verksamhet för barn, ungdomar och vuxna som får insatser från Habiliteringscentrum och är även en resurs inom alternativ kommunikation (AKK). Enheten består idag av en arbetsterapeut, en logoped och en rehabingenjör.

Du erbjuds introduktionsprogram, tillgång till mentor samt yrkesträffar i verksamheten i syfte att bidra till din utveckling i yrkesrollen.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut, legitimerad logoped eller utbildad specialpedagog. Det är meriterande om du har erfarenhet av habiliteringsarbete och kunskap om alternativ kommunikation (AKK). Vi ser gärna att du har erfarenhet och kompetens om funktionsnedsättningar hos barn och vuxna. Har du erfarenhet av att leda gruppverksamhet och ge utbildning är det fördelaktigt. Du har goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift. B-körkort krävs för tjänsten.

Vi söker dig som har intresse av att använda digital teknik som verktyg i arbetet. Du är trygg i dig själv och din yrkesroll, tar ansvar och är van att strukturera dina uppgifter. Du ser möjligheter i förändringar och kommer gärna med nya idéer i olika arbetsrelaterade frågor. Det är viktigt att du har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap och kan anpassa ditt sätt kommunicera till personen som du möter.

 

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Välkommen med din ansökan senast 26 augusti 2018

 

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju. Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov. Utdrag från polisens belastningsregister kommer att begäras vid en eventuell anställning Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se, för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås. Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster. Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

Kontaktpersoner

Anna Brors Ulvemark
Enhetschef
021-17 63 84

Maria Wallner
SRAT
021-17 48 53

Maria Johansson
FSA
021-17 44 96

Mårten Lundgren
Lärarnas Riksförbund
021-39 22 98

Camilla Lundberg
Lärarförbundet
072-142 12 41
Tillgänglig efter v.33

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Mer om våra kakor